Da li ste više za portretnog modela ili stock modela?

Portretni model

Portretna fotografija je, pored pejzaža, najzastupljeniji i najčešće korišćeni oblik fotografisanja. U svakoj umetnosti, pa i u fotografiji, čovek predstavlja nezaobilaznu temu, najveću inspiraciju i osnovni predmet interesovanja i izučavanja. Zato portret predstavlja veoma zahtevnu oblast u fotografiji. Portretom se daje celokupni prikaz određenog čoveka ili grupe ljudi. U teoriji portret jeste fotografisanje čoveka. Međutim, samo fotografisanje nije dovoljno da bi se uradio dobar portret. Portretski radovi velikih slikara i fotografa ukazuju na to da portret nikako nije samo obična slika čoveka, već svaki od tih portreta ima nešto čime zagolica pažnju, neku svoju priču, budi u posmatraču neka osećanja, dakle predstavlja umetničko delo u pravom smislu reči.

Najvažniji deo portretnih fotografija predstavljaju ljudske oči. Zato oči treba uvek da budu u fokusu.

Pogled treba da bude prirodan, a direktan pogled u objektiv čoveka čiji se portret radi može da doprinese kvalitetu fotografije. Osim očiju, važnu ulogu imaju lice, glava i kosa.

Da biste postali portretni model, sve što treba da uradite je da kliknte OVDE i da se prijavite!

STOCK MODEL

Kada spomenete modeling prva asocijacija koja vam se javlja su uspešni modeli, milioni, poznati brendovi, glamur, blicevi koji sevaju na sve strane.

Modeling vam može otvoriti vrata u svet uspešnih, dovesti vas na Forbsovu listu bogatih ali naravno ako ste posvećeni, uporni i imate fizičke predispozicije. U ovom tekstu želim da vam približimo stok (stock) modeling, granu modelinga koja takođe pruža zabavu, ogromno iskustvo, mnogo poznanstva i dobru zaradu.

Svako ko je poželeo da se bavi ovim poslom morao je da se zapita „posedujem li tražene karateristika da bih postao uspešan model?“.

Modeli za stock su “obični ljudi“ ali i profesionalni modeli. Zavisi od potreba fotografa i teme koja se fotografiše. Za stock fotografiju su potrebni modeli svih uzrasta, svih boja kose, svih visina i građa tela.

Da biste postali stock model, sve što treba da uradite je da kliknte OVDE i da se prijavite!

Open chat
1
Slobodno pitajte šta Vas zanima.
Pozdrav, kako Vam mogu pomoći?